Sådan får du mere fritid i hverdagen som studerende

  • |
  • |
  • 2 minutes read.

Det kan være svært at finde tid til alt det sjove, når du er studerende. Det kan føles som om, du bare går rundt i en boble og glemmer at gøre de ting, der gør dig glad – og som får dig væk fra bøgerne engang i mellem. Du har garanteret en masse interesser, men tiden er der desværre ikke til at passe dem. Heldigvis er der råd at hente, så du igen kan blive bidt af andet end bare skolearbejde og gruppeopgaver. 

Få hjælp til afleveringer

Bare ordet afleveringer kan næsten kickstarte sved og stress hos mange studerende. Ordet er nemlig lig med mange søvnløse nætter og mindre social kontakt. Heldigvis er der mange, som kender til denne udfordring – og som har fundet løsningen. Det er blevet nemmere end nogensinde at få hjælp og assistance med de mange afleveringer og opgaver fra din undervisning. Find f.eks. hjælp hos GoTutor på https://www.alinea.dk/lektiehjaelp.

Du kan få hjælp til alle fag og alle niveauer. Derudover nyder mange godt af at have én til én undervisning, så man kan stille alle de ‘dumme spørgsmål. 

Sæt grænser

Det er okay at sige fra og okay at fortælle folk omkring dig, at du er udbrændt og har brug for en pause. Det gælder både dine underviserer, dine venner og din familie. Det er vigtigt, at du sætter grænser på din studietid, så alt ikke falder sammen og du glemmer at have det sjovt undervejs. Det er okay at misse en enkelt opgave – eller læse en smule mindre -, hvis det betyder, at du lader batterierne op og omgiver dig med noget, som gør dig glad

Brug f.eks. tiden på din familie, dine venner eller noget aktivt, så du sætter gang i kroppen og får frigivet endorfiner, som i sidste ende gier dig mere energi.

Sænk ambitionerne

Den hurtigste vej til stress går gennem dine ambitioner. Det er selvfølgelig sundt at have ambitioner, hvis de er realistiske for, hvordan du lever – og hvad du kan nå. Nogle gange kan ambitionerne dog overstige, hvad du er i stand til. Hvis dine lektier begynder at blive vigtigere for dig end din søvn, din kost og din sundhed generelt, så er du på vej det gale sted hen. Der er aldrig noget, som bør være højere prioritet end din sundhed.

Hvis du oplever stressymptomer, så er det vigtigt, at du kontakter din læge og eventuelt familie og venner, så de kan hjælpe dig igennem og eventuelt nedbringe nogle af de forhold, som stresser dig.