Del ud af din viden og tjen lidt ekstra

Annonce

Hvis du selv føler at du er godt med i skolen, og måske også har god forstand på at lære fra dig, så kan du blive lektiehjælper i din fritid. Det er måske ikke alle der tænker over at man kan blive lektiehjælper og få penge for det, men faktisk er der gode muligheder her.

Hvad er dine spidskompetencer?

Du kan starte med at undersøge, hvilke fag du er stærkest i. Det er sjældent at man føler sig lige stærk i alle fag, og du skal være sikker når du underviser. Der skal helst ikke herske tvivl omkring din viden, da eleven skal føle sig tryg i dine hænder. Derfor er det bedst at være realistisk omkring sine evner, for ellers vil det ikke hjælpe meget.

Du bliver klogere på stoffet og dig selv

Som lektiehjælper bliver du ikke alene klogere på det stof, som du underviser, du bliver også klogere på dig selv som person. Du udvikler større tålmodighed og overskud gennem arbejdet, så hvis du ikke havde meget af det før, vil du få det via arbejdet. Det er en værdifuld kompetence at have med sig videre i livet.

Find arbejde gennem en virksomhed

Du kan godt vælge at forsøge at finde elever selv, men det kan være svært at nå ud til alle, og det gør det svært at have jævnligt arbejde. I stedet kan du finde en virksomhed som ansætter lektiehjælpere. Udover at de kan finde elever til dig, kan de også hjælpe med undervisningsmateriale. Det kan være en stor fordel, når man skal undervise andre. En virksomhed vil også undersøge dine kompetencer for at undervise, for at kunne sikre god kvalitet til eleverne. Derfor kan du ikke nødvendigvis komme til at undervise, i lige de fag du ønsker. Det kommer også an på, hvad der er behov for. Prøv denne side og læse mere om at være professionel lektiehjælper.

Et fleksibelt arbejde

En af fordelene ved at være lektiehjælper er at der er fleksible arbejdstider. Du skal som regel selv arrangere mødetidspunkter med din elev, og derfor vil mødetiderne altid passe efter dit skema. Det gør det også lettere at passe jobbet sammen med eksempelvis skole eller andet arbejde. Er du ansat hos en virksomhed vil du i nogle tilfælde også kunne få dækket transporttillæg, hvilket ikke vil være tilfældet, hvis du arbejdede privat. Sørg dog for at afklare dette med virksomheden inden.