Få gang i opsparingen med disse nemme trin

Dette indhold er sponseret

Er du typen, der altid har røde tal på kontoen og har brug for at låne penge af mor og far eller i banken for at få det til at løbe rundt sidst på måneden? Så er det tid til at få grebet tyren ved hornene og komme i gang med en opsparing.

Hos onlinemediet migogodense.dk, kan du blandt andet få et par gode råd med på vejen fra finansieringsselskabet KreditNU, ellers kan du læse dem herunder:

Få styr på dit rådighedsbeløb

Først og fremmest skal du naturligvis have styr på din privatøkonomi og danne dig et overblik. For før du rigtig kan komme i gang med at spare op, er du nødt til at kende dit rådighedsbeløb. Dette gør du ved at

Der er helt sikkert en god tanke i at være ambitiøs om at spare op, men det kan også give bagslag – især hvis du ikke overholder din plan om at spare så og så mange penge op hver måned. Det kan nemlig have den betydning, at du mister motivationen, fordi du ikke overholder din plan. I stedet bør du starte i det små og overføre et mindre beløb, og så kan du løbende, når du bliver bedre til at bruge færre penge, overføre større beløb.

Start i det små

Det behøver ikke være svært at komme i gang med din opsparing, og du behøver heller ikke at starte med at spare halvdelen af dit rådighedsbeløb op. Du kan i stedet blot begynde at overføre de penge, du har tilovers sidst på måneden i stedet for at bruge dem.

For at komme i gang med en opsparing, bør du oprette en opsparingskonto. Dette kan du få ganske gratis eller billigt i din bank – du kan også vælge at hæve et beløb hver måned og putte dem i en æske derhjemme. Dog vil det bedste for dig være at have en opsparingskonto i banken, da det både kan være fristende at bruge pengene, hvis du har dem fysisk imellem hænderne derhjemme.

Benyt dig af apps

En god hjælp til at få et overblik over dit forbrug er ved at tage et kig i din netbank eller ved at benytte forskellige apps, der er udviklet til at give en indsigt i dit forbrug. Hvor mange bruger du for eksempel på tøj, streamingtjenester og bytur? Det kan være svært at vide, hvis du kun holder øje med, hvor mange penge du bruger overordnet set. Du kan både danne dig et overblik i din banks mobile app, eller du kan downloade apps som f.eks. Spiir ganske gratis. En app kan hjælpe dig med at blive mere opmærksom på dit forbrug og dermed ændre dit forbrugsmønster, som er essentielt for at få en sundere økonomi på den lange bane.