Sådan får du hjælp til din privatøkonomi

Ville det ikke være rart, hvis der var en magisk formel eller et simpelt trick, der gjorde det muligt for dig aldrig at skulle bekymre sig om penge eller styre din økonomi igen?

Selvom det måske ikke er realistisk, er der nogle enkle ting du kan gøre lige nu for at forbedre din penge situation og forbedre din privatøkonomi. Så hvis du vil have mest muligt ud af dine penge, så giver vi dig et indblik i, hvordan du får det bedste overblik over din økonomi. Vi giver dig nogle tips til, hvordan du for eksempel kan snakke med en bankrådgiver, en ven eller få hjælp af en app til det.

 

Få hjælp af din bankrådgiver

Når du skal snakke med din bankrådgiver, er det vigtigt, at du føler dig tryg ved ham eller hende, da privatøkonomi kan være et følsomt emne for mange, og derfor er det vigtigt, at du kan stole på din rådgiver. Du opbygger en tillid til din bankrådgiver ved at kende hans arbejdskompetencer, så du ved præcis hvad han kan hjælpe dig med. En bankrådgiver har mange roller, og en af dem er, at give dig et overblik over din økonomi. Rådgiveren kan lave et budget til dig, da han har forståelse og detalje for de mindste ting i økonomien. Hans opgave er at sortere i fordele og ulemper, så han kan fremlægge de bedste muligheder for dig. Han kan også rådgive dig til, om du skal investere dine penge, og i så fald hvordan du kommer i gang med det. Selvom en rådgivers job er at hjælpe og rådgive sine kunder, er det vigtigt, at du kan forholde dig kritisk over for nogle af tilbuddene, da rådgiveren naturligvis gerne vil tjene penge til banken gennem sine kunder. Der findes mange andre forhold, du skal tage stilling til, som kun din bankrådgiver kan hjælpe dig med. Så vi anbefaler at få aftalt en tid med banken allerede i dag.

 

Find et rådgivningsfirma

Et rådgivningsfirma er firmaer der stiller deres privatøkonomi rådgivere til rådighed for at hjælpe dig. Privatøkonomi rådgivere kan tage sig af alt, der omhandler din private økonomi, og derfor er det et bredt emne. Om du skal du have hjælp til at optage boliglån, eller om du bare skal have hjælp til budget, forbrugsoverblik, indtægter og udgifter, så finder de den ekspert der passer bedst til dig. Mange af rådgivningsfirmaerne, giver også et uforpligtende tilbud om et møde. Så kan du, ligesom med bankrådgiveren, opbygge en tillid til den person, der skal sidde med din økonomi. 

 

Banking-app kan hjælpe din privatøkonomi

En tredje måde du kan få hjælp til din privatøkonomi på, er igennem banking-apps. Du kan nemt downloade en applikation til din smartphone, og langt de fleste apps er gratis. Denne type af økonomirådgivning lægger meget vægt på, at give dig et forbrugsoverblik og giver en god hjælp til budget. Mens nogle apps lader dig overføre faste udgifter via appen, kan andre apps holde styr på dine kvitteringer og forbrugsvaner.  Banking-apps er meget brugervenlige fordi de har til hensigt, at kunne hjælpe alle mennesker med økonomistyring. Andre apps kan hjælpe dig med at finde det rigtige boliglån. Der findes mange forskellige banking-apps, så det er bare med at komme i gang, og finde den der passer bedst til dit behov.

Er du fortrolig med en ven eller bekendt der har styr på økonomi, kan du også søge råd hos ham eller hende.

Har du mod på at få et større indblik i økonomien, og hvordan den påvirker din pengepung? så kan du se DR’s økonomi for dummies her.