Inspiration til en hyggelig dag i Aarhus – smilets by

  • |
  • |
  • 2 minutes read.

Dette indhold er sponsoreret

Aarhus er en fantastisk smuk by at bruge tid i, og der er også masser at lave. Problemet er blot, hvad man egentlig skal vælge af alle de gode ting. Som Danmarks andenstørste by er der et stort udbud af forskellige kulturelle aktiviteter samt masser af interessant arkitektur såvel som smuk natur. Derfor handler det meget om personlige præferencer – hvad er den perfekte dag for dig, og hvem skal du bruge dagen i selskab med? Læs med her og få inspiration til din tur til Aarhus.

Mad gør glad 

Hvis du bruger en hel dag, eller måske en weekend, i byen, er det klart at du og dine rejsefæller skal have noget godt at spise. Fx kunne I overveje en god omgang frokost på en lækker cafe Århus. Der er nok at vælge imellem, og det handler selvfølgelig om jeres øvrige planer i løbet af dagen. Hvis I er på shoppetur i midtbyen kan I passende overveje et stop ved en af de mange caféer langs åen – et smukt sted at nyde middagstimerne. Her er typisk godt fyldt med mennesker, der har fået samme idé, men så er det godt, at der er caféer hele vejen ned. Særligt i solskin er det en oplagt mulighed at vælge en af caféerne langs åen, hvor I kan få alt fra brunch til pasta, til asiatisk til Italiensk.

Dyrk kulturen 

At spise kan man dog de fleste steder, og selvfølgelig skal hele dagen ikke tilbringes på café – selvom det kan være nok så hyggeligt. Der er nemlig mange andre ting at tage sig til i Aarhus, og det ville være synd ikke at udnytte mulighederne. Hvis det ikke er shopping på strøget, der er planen, kan I passende tage på museum. Eksempelvis det store kunstmuseum Aros, der ligger midt i byen, og desuden er kendt for kunstinstallationen Regnbuen, som man også kan komme op og gå en tur i. Her er der udsigt over hele byen – og desuden kan man drikke kaffe på museets café.

Ro i sindet 

Selvom kultur og byliv er skønt, kan det også være rart at få lidt ro i hovedet efter en lang dag i et mere jagende tempo. Så er det fantastisk, at Aarhus er stopfyldt med smuk natur – også midt i og nær ved midtbyen. Eksempelvis kan I overveje en gåtur i botanisk have eller i Risskov på kanten af Trøjborg. Her er der både hav og skov, og det er endda muligt at tage sig et lille dyk i bølgen blå, hvis vejret er til det.