Sådan spiser du så miljøvenligt som muligt

Dette er sponsoreret indhold.

Det er for de fleste mennesker vigtigt at spise sund og varieret kost. Men mange mennesker er også begyndt at tænke på at spise så bæredygtigt som muligt. Det kan være svært at vide hvordan man skal redde klimaet i dagligdagen, men et sted at starte er ved at sørge for, at ens kost er så miljøvenlig som muligt. Det kan man gøre på mange forskellige måder, og hvis du er interesseret i at gøre det samme, kan du læse med her og få tre gode råd til hvordan du får så miljøvenlige kostvaner som muligt.

Kødfrie dage

En af de bedste måder at sørge for at spise så bæredygtigt som muligt, er ved at holde kødfrie dage i hjemmet. Hvis man ikke føler sig super kreativ i det vegetariske køkken, kan det være en stor hjælp at bestille en vegetar måltidskasse. Her får du nemlig leveret alle de varer du skal bruge til døren, samt en opskrift, så du slipper for indkøb og kun skal lave maden. Du kan for eksempel bestille en vegetar måltidskasse to gange om ugen, og på den måde sørger du for at holde kødfrie dage hver uge.

Køb lokalt

En af de helt store miljøsyndere er transport, heriblandt transport af madvarer. Derfor er det altid en fordel hvis du kan købe lokalt. Det kan være, at nogen i dit lokalområde dyrker grøntsager, frugt eller avler bier til honning. Det er samtidig en god måde at få et godt forhold til dine naboer, og du slår på den måde to fluer med et smæk. Derudover kan du også tjekke oprindelseslandet på de varer du køber i supermarkedet, især frugt og grønt, og du kan på den måde sørge for at købe produkter der ikke transporteres for langt.

Begræns madspild

Hvis du er god til at planlægge dine måltider, kan du nemt begrænse eller måske helt undgå madspild. Det kræver nogle gange lidt kreativitet og tålmodighed, men der er efterhånden mange hjemmesider, hvor du kan indtaste de ingredienser du har tilbage i dit køleskab og på den måde finde ud af hvad du kan lave ud af det. Når man begrænser madspild er man med til at nedsætte overproduktionen af fødevarer, og det er derfor ikke kun godt for din pengepung, men også for miljøet. Alternativt kan du også skralde fra de overfyldte containere bag supermarkederne, bare husk at sørge for, at det er lovligt i dit lokalområde inden du går igang.