Overvej om du skal samle lån et sted – tips til din økonomi

Dette indhold er sponsoreret. De fleste voksne mennesker har flere former for lån. Du kan tage mange forskellige slags lån, og det kan være svært at holde et godt overblik over dem alle sammen. Flere forskellige lån og et manglende overblik over dem kan lede til uro og bekymring i hverdagen. Det kan hurtigt give dig en stressende følelse og det manglende overblik kan føre til frustrationer og usikkerhed omkring fremtiden. Der er heldigvis flere ting du kan gøre for at få ro på, og få styr på dine lån. Hvis du læser med her, kan du få tips til hvordan du kan få et overblik over dine lån. 

Vælg et samlelån

Som nævnt kan det hurtigt blive uoverskueligt hvis du har flere forskellige lån hos flere forskellige kreditorer. Når der kommer flere forskellige regninger ind ad døren som alle skal betales kan det hurtigt få dig til at miste overblikket. Med et samlelån får du et bedre overblik over dine lån. Ved at samle lån et sted i et samlet lån, får du mere luft i din økonomi. Et samlelån betyder, at du sammenlægger et eller flere lån fra forskellige udbydere i et samlet lån hos en långiver. Ved et samlelån samler du altså både din gæld og de udgifter der følger i et lån, og skal på den måde kun fokusere på at betale en regning og få betalt et enkelt lån af. Ofte vil du få tilbudt en bedre rente på dit samlelån end den du har ved dine forskellige lån hos forskellige udbydere. På den måde får du også sparet en del penge ved at slå dine lån sammen. Med et samlelån får du et godt overblik over din privatøkonomi som kan give dig mere ro i hverdagen, så du ikke skal gå og bekymre dig om din økonomi. 

Dan dig et overblik 

Hvis du ikke har lyst til at samle dine lån et sted, er det stadig en god idé at gøre noget aktivt for at få et godt overblik over dine nuværende lån. En dag hvor du har god tid og overskud kan du sætte dig ned med din computer eller en blok og de informationer du har omkring dine forskellige lån. Lav et excel ark eller lav en oversigt på din blok papir og udfyld enten det ene eller det andet med de informationer du har om dine lån. Det handler om lånets størrelse og de ekstra udgifter der måtte være hver måned i forbindelse med dit lån. Et godt overblik over dine lån vil give dig en større ro og give dig mulighed for bedre at kunne håndtere dem.